Hasselnøddeklodser
4 æg
125 g sukker
60 g hvedemel
3/4 tsk. bagepulver
75 g kværnede hasselnødder
150 g blødgjort smør
170 g hasselnøddecreme ( Nutella)
60 g sigtet flormelis
kakaopulver til drys
Varm ovnen til 180 grader / varmluft 160 grader.
Beklæd en lille bradepande med bagepapir.
Pisk æggehvider til der dannes bløde toppe.
Tilsæt sukker lidt ad gangen.
Pisk æggeblommer i massen en ad gangen.
Bland mel og bagepulver.
Sigt mel og bagepulver over blandingen.
Tilsæt kværnede hasselnødder og fold begge dele i massen.
Smelt 20 g smør og fold det i dejen sammen med 2 spsk. kogende vand.
Hæld dejen i formen og sæt den i ovnen i 25 min.
Lad den stå 5 min og vend den ud på en bagerist til afkøling.
Skær kagen i 2 lag på den vandrette led.
Pisk hasselnøddecremen og det resterende smør til en luftig masse.
Pisk flormelis i.
Tilsæt gradvis 3 tsk. kogende vand. og pisk massen jævn.
Læg kagen sammen med cremen, sæt den til afkøling.
Drys med kakao og skær i firkanter.
|