- 4 spsk. rosiner
- ½ dl likør
- 100 g mandler
- 700 g madæbler
- 2 spsk. sukker
- 3 æg
- 100 g sukker
- 1 dl mælk
- 1 dl fløde
- 1 vaniljestang
- 20 g mel
- 10 g majsstivelse
- revet skal af 1 appelsin
- Tilbehør: Flødeskum eller is
-
- Læg rosinerne i likør, og lad dem trække.
- Smut mandlerne og hak dem groft.
- Skræl æblerne og skær dem i både, som lægges i et smurt ildfast
fad.
- Fordel rosiner og likør over. Drys med 2 spsk. sukker.
- Kog mælk og fløde op med revet appelsin og vaniljestang.
- Pisk æggene lyse med sukker.
- Pisk mel og majsstivelse i æggemassen.
- Sigt den kogende mælkeblanding i æggemassen.
- Hæld cremen over æblerne og drys med mandler.
- Bages ved 200 grader i ca. 30 minutter til den er gennembagt og gylden.