Startside Op oplevelser opskrifter haven
 

 

 

Mandelbagt æblekage
 

4 spsk. rosiner
½ dl likør
100 g mandler
700 g madæbler
2 spsk. sukker
3 æg
100 g sukker
1 dl mælk
1 dl fløde
1 vaniljestang
20 g mel
10 g majsstivelse
revet skal af 1 appelsin
Tilbehør: Flødeskum eller is
 
Læg rosinerne i likør, og lad dem trække.
Smut mandlerne og hak dem groft.
Skræl æblerne og skær dem i både, som lægges i et smurt ildfast fad.
Fordel rosiner og likør over. Drys med 2 spsk. sukker.
Kog mælk og fløde op med revet appelsin og vaniljestang.
Pisk æggene lyse med sukker.
Pisk mel og majsstivelse i æggemassen.
Sigt den kogende mælkeblanding i æggemassen.
Hæld cremen over æblerne og drys med mandler.
Bages ved 200 grader i ca. 30 minutter til den er gennembagt og gylden.

tilbage