- 220 g udrullet mørdej
- 200 g frisk renset spinat
- 150 g bacon i små tern
- 3 æg
- ½ dl creme fraíche
- 2 spsk. mælk
- salt og peber
- lidt revet muskatnød
- 75 g smuldret gorgonzola
- 75 g anden ost i tern
- 8-12 store oliven
-
- Tærteformen beklædes med dejen. Prik den og stil den i
køleskab.
- Damp spinaten i en tør gryde med det vand, der naturligt følger med
efter skylning.
- Dryp den godt af, og hak den groft.
- Svits baconen gylden på en tør pande, læg den til afdrypning.
- Pisk æggene let med creme fraíche og mælk, og tilsæt krydderier.
- Vend spinat og de to slags ost i.
- Kom fyldet i formen, drys med bacon, og pynt med oliven.
- Bag tærten i 30 minutter ved 180 grader til den er gylden, hævet og
gennembagt.