Startside Op oplevelser opskrifter haven
 

 

 

Spinattærte

220 g udrullet mørdej
200 g frisk renset spinat
150 g bacon i små tern
3 æg
½ dl creme fraíche
2 spsk. mælk
salt og peber
lidt revet muskatnød
75 g smuldret gorgonzola
75 g anden ost i tern
8-12 store oliven
 
Tærteformen beklædes med dejen. Prik den og stil den i køleskab.
Damp spinaten i en tør gryde med det vand, der naturligt følger med efter skylning.
Dryp den godt af, og hak den groft.
Svits baconen gylden på en tør pande, læg den til afdrypning.
Pisk æggene let med creme fraíche og mælk, og tilsæt krydderier.
Vend spinat og de to slags ost i. 
Kom fyldet i formen, drys med bacon, og pynt med oliven.
Bag tærten i 30 minutter ved 180 grader til den er gylden, hævet og gennembagt.

tilbage