- Bacontærte med feta
-
- 200 g udrullet mørdej
- 150 g bacon i terninger
- 150 g løg i tynde både
- 4 æg
- ½ dl cremefraiche 18%
- salt, peber
- revet muskatnød
- 1 spsk. tørret merian
- ½ bdt. hakket persille
- 50 g hakkede oliven
- 200 g smuldret feta
-
- Fordel dejen i en tærteform og stil den i køleskabet til den
skal fyldes.
- Rist baconterningerne let gyldne let gyldne på en tør pande,
hæld fedtet fra og tilsæt løgene. Sautér videre til løgene er klare.
Tag dem fra varmen og afkøl let.
- Pisk æg og cremefraiche let sammen, krydr med salt, peber,
muskat og krydderurter.
- Vend baconblandingen i og fordel det i tærtebunden.
- Drys med oliven og smuldret feta, og bag tærten i en forvarmet
ovn ved 180 grader på nederste rille til tærten er fin gylden og
gennembagt ( ca. ½ time).