Valnøddebrød med porter og honning
3 brød eller 15 boller
Ingredienser
1 fl. porter eller hvidtøl
2½ dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk. honning
2 tsk. salt
1½ spsk. olie
1 spsk. citronsaft
100 g valnødder
100 g speltflager
ca. 700 g hvedemel (gerne pizzamel)
Øl og vand blandes og gæren røres ud heri.
Tilsæt honning, salt, olie og citronsaft sammen med hakkede nødder.
Tilsæt speltflager og rør hvedemelet i lidt ad gangen til dejen er tung men
klistret. Den skal ikke kunne æltes.
Drys mel over dejen i skålen og lad den hæve tildækket i 1-2 timer.
Vip dejen ud på et meldrysset bord. Dejen skal IKKE æltes.
Del den i 3 brød eller 15 boller.
Løft brød/boller over på en plade beklædt med bagepapir.
Drys med mel og lad den efterhæve under et viskestykke i 30 min.
Bag brød/boller på næstnederste rille i en 210 grader varm ovn.
Brødene skal bage i 30 min, bollerne i ca. 20 min.
Sæt gerne lidt vand i bunden af ovnen, så der kommer lidt damp.
|